Pavlova
Framboos citroen

Door
François Galtier
Ingrediënten

Speciale slagroom UHT 35,1%
500g
Luchtige citroenmeringue
Citroenroom
Toppings
Stap 1
Luchtige citroenmeringue
Klop de eieren op met de suiker. Wanneer het schuim stevig genoeg is, voeg dan de poedersuiker, maïzena en citroensap toe en klop opnieuw.
Weeg ongeveer 130 g meringue af en vorm er een regelmatige bal van. Maak een kuiltje in het midden met een eetlepel en vorm de randen van de meringue naar wens.
Strooi citroenschil over de bovenkant en bak gedurende 3 uur op 90°C.
Stap 2
Citroengeklopte room
Verwarm 100g room met suiker en gelatine. Voeg geleidelijk 300g roomkaas toe, samen met citroenschil en sap. Voeg de resterende room (500g) toe, evenals de rest van de citroenschil en sap. Laat afkoelen tot 4°C en klop op. Vul de meringue met opgeklopte citroenroom.
Stap 3
toppings
Strooi verse frambozen, besprenkeld met poedersuiker, over de bovenkant.
Als
wij
samen
iets creëren?


DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS
Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.