« Alors On Saxophone »
Bevroren dessert

Door
Pastry Lions
Ingrediënten

signature creme gourmet uht 40%
287g
Crumble
Knapperige kokosnoot en pistache
Geroosterde abrikozen sorbet
Yoghurt en limoenijs
Parfait met geroosterde abrikozen
Limoencoulis - Gember
Stap 1
Crumble
- Meng de droge ingrediënten voor de crumble en roer de zachte boter en citroenpuree (deel I) erdoor.
- Bak 18 minuten op 160°C.
- Strooi de citroenpuree over de crumble als hij uit de oven komt.
Stap 2
Krokantje van kokos en pistache
Smelt de witte chocolade, meng alle ingrediënten en doe in de vorm.
Stap 3
geroosterde abrikozen sorbet
- Gaar de abrikozenpuree met de vanille en bruine suiker in de oven gedurende 3 uur op 150°C.
- Meng de trehalose, stabilisator en inuline en voeg toe aan het hete abrikozenmengsel.
- Meng de trehalose, stabilisator en inuline en voeg toe aan het hete abrikozenmengsel.
- Meng het eiwit met de yoghurt, voeg toe aan het mengsel en mix met een dompelmixer.
- Zeef het mengsel en laat afkoelen.
- Maak er sorbet van in een ijsmachine.
Stap 4
Yoghurt en limoenijs
- Verwarm de melk, room en glucose.
- Meng de suiker, melkpoeder, stabilisator en dextrose en voeg toe aan de hete vloeistoffen.
- Breng het mengsel aan de kook, mix het met een dompelmixer en laat het afkoelen.
- Meng het yoghurtpoeder en de limoenrasp door de boerenyoghurt.
- Meng met een staafmixer de basis met het boerenyoghurtmengsel.
- Laat het mengsel rijpen in de koelkast.
- Draai het mengsel tot ijs in de ijsmachine.
Stap 5
Parfait met geroosterde abrikozen
- Bevochtig de gelatine met het water.
- Kook de abrikozenpuree met de vanille en bruine suiker 3 uur in de oven op 130°C.
- Klop het eiwit, de suiker en de glucose.
- Roer de gesmolten gelatine erdoor.
- Meng de yoghurt met de vruchtenpuree.
- Roer de meringue door de vruchtenyoghurt.
Stap 6
Limoencoulis - Gember
- Bevochtig de gelatine met het water.
- Meng de trehalose, inuline en suiker.
- Verwarm het limoensap om de suikers en gelatine op te lossen.
- Voeg de koude abrikozen en kersenmoes toe.
- Spuit de coulis over de bevroren binnenkant van het bevroren dessert.
Als
wij
samen
iets creëren?


DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS
Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.