Eclair
amandel, abrikoos, rozemarijn

Door
Ingrediënten

Extra fijne inwerkboter
120g

Speciale slagroom UHT 35,1%
Zoveel als gewenst

extra kneedboter
80g
Bladerdeeg
Amandelmelkcrème
Stap 1
Bladerdeeg
Breng het water, de suiker, de boter en het zout in een steelpan aan de kook.
Voeg de bloem toe aan het mengsel en blijf koken tot zich een bal deeg vormt die gemakkelijk loskomt van de pan. Doe het deeg in een mixer en voeg één voor één de eieren toe. Als je een snavel krijgt (op de handvatten van de mixer), is het deeg klaar.
Stap 2
amandelmelkcrème
Breng de amandelmelk in een steelpan aan de kook.
Klop in een kom de eieren los met de suiker en de maïzena.
Voeg het melkmengsel toe aan de pan. Kook al roerend tot het mengsel bubbelt. Haal de steelpan dan van het vuur. Doe de dikke room in een kom. Wikkel in huishoudfolie en laat afkoelen.
Stap 3
decor
Versier de bovenkant van je éclairs met Candia Professional slagroom, licht geroosterde abrikozenplakjes en amandelschilfers, en Rosemarieblaadjes.
Als
wij
samen
iets creëren?


DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS
Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.