Funny Exotic
pie

Door
François Galtier
Ingrediënten

700g

Speciale slagroom UHT 35,1%
600g

Extra boter voor het lamineren
330g
Gereconstitueerd kruimeldeeg
Roomkaaskoekje
Exotische crème
Roomkaas Chantilly
Cream Cheese Sponge Cake
Stap 1
gereconstitueerd kruimeldeeg
- Meng de crumble met gesmolten Candia Professional Extra Taste Butter en smeer uit tot een laag in een ringvorm.
- Bak 18 minuten op 160°.
Stap 2
roomkaaskoekje
- Meng eerst de eierdooier en bloem en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel met een garde om het luchtig te maken.
- Klop tegelijkertijd de eieren los met de helft van de suiker en voeg wanneer er genoeg volume is de resterende suiker toe.
- Klop tot een soort meringue en meng voorzichtig met de roomkaas en passievruchtenpuree.
- Verwarm de oven voor op 160° en bak ongeveer 40 minuten op 100°.
Stap 3
cream toppings
- Verwarm voor de exotische crème de passievruchtenpuree met de gelatine en giet de chocolade erbij. Meng met Candia Professional Extra Taste Butter en voeg op het einde de mangopuree toe. Laat afkoelen in de koelkast.
- Om de roomkaas chantilly te maken, verwarm je eerst de room en suiker, voeg dan de gelatine toe. Meng met de Candia Professional Roomkaas en citroenrasp en voeg op het laatst de Candia Professional Slagroom toe. Laat enkele uren afkoelen in de koelkast en klop er op het laatste moment zoveel door als je nodig hebt.
- Meng voor de Cream Cheese Sponge Cake eerst de roomkaas met de helft van de eiwitten. Klop tegelijkertijd de andere helft van de eiwitten met de suiker en titaniumdioxide tot een meringuetextuur. Meng de twee bereidingen voorzichtig door elkaar en voeg de poeders toe. Vul een plastic glas voor de helft en verwarm 40 seconden in de magnetron op maximaal vermogen. Laat afkoelen.
Stap 4
service en presentatie
- Leg de Cream Cheese Chantilly op de kruimel- en koekjesbodem, gevolgd door de exotische room.
- Versier met een paar stukjes Cream Cheese Sponge Cake, een paar rode bietenscheuten en reepjes chocolade in de kleuren groen en geel.
Als
wij
samen
iets creëren?


DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS
Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.