New-York
cheesecake

Door
François Galtier
Ingrediënten

Traditionele halfgezouten boter
320g

Speciale slagroom UHT 35,1%
500g

750g
Korst
Cheesecake topping
Rode bessen voor decoratie
Stap 1
korst
- Verkruimel de koekjes. Meng met de muesli, gojibessen en gesmolten Candia Professionele roomboter.
- Breng een compacte laag van deze bereiding aan in een metalen ring. Bak ongeveer 6 minuten op 160°C in een heteluchtoven.
Stap 2
cheesecake topping
- Meng de Candia Professional roomkaas met de suiker, bloem en vanillepulp om zacht te worden. Voeg de eieren en eierdooier toe. Meng goed om een glad mengsel te bekomen. Werk het mengsel af met Candia Professional speciale slagroom.
- Giet over de gebakken korst in dezelfde ring en bedek met een dun laagje boter aan de zijkant. Verwarm de oven voor op 160°C. Bak ongeveer 60 minuten in een geventileerde oven op 90°C. Voor perfect bakken moet de textuur wiebelen.
- Laat minstens 12 uur afkoelen in de koelkast voordat je de ring verwijdert.
Stap 3
rode bessen voor decoratie
- Meng de puree met de iota carrageen. Meng vervolgens voorzichtig met het verse fruit.
Stap 4
portie en presentatie
- Haal de cheesecake uit de ring. Verwarm de ring opnieuw als de textuur een beetje plakt.
- Bestrooi de cheesecake voor het serveren met rode bessen.
Als
wij
samen
iets creëren?


DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS
Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.