New-York

cheesecake

Door

François Galtier

Ingrediënten

Traditionele halfgezouten boter

320g

Speciale slagroom UHT 35,1%

500g

 

 

750g

Korst

"Digeste" koekjes

200 g

Muesli (ongezoet)

100 g

Gedroogde gojibessen

50 g

Candia Professionele Extra Fijne Boter

125 g

Cheesecake topping

Cream Cheese Candia Professional

750g

Suiker

150 g

Bloem

20g

Vanillepeul

1pc

Eieren

150g

Eigeel

40g

Verzorgingscrème Candia Professional

125 g

Rode bessen voor decoratie

Bosvruchtenmoes

200 g

Iota carrageen

3 g

Verse gojibessen

100 g

Verse bosbessen

100 g

Verse rode bessen

100 g

Verse wilde aardbeien

100 g

Stap 1

korst

  • Verkruimel de koekjes. Meng met de muesli, gojibessen en gesmolten Candia Professionele roomboter.
  • Breng een compacte laag van deze bereiding aan in een metalen ring. Bak ongeveer 6 minuten op 160°C in een heteluchtoven.

Stap 2

cheesecake topping

  • Meng de Candia Professional roomkaas met de suiker, bloem en vanillepulp om zacht te worden. Voeg de eieren en eierdooier toe. Meng goed om een glad mengsel te bekomen. Werk het mengsel af met Candia Professional speciale slagroom.
  • Giet over de gebakken korst in dezelfde ring en bedek met een dun laagje boter aan de zijkant. Verwarm de oven voor op 160°C. Bak ongeveer 60 minuten in een geventileerde oven op 90°C. Voor perfect bakken moet de textuur wiebelen.
  • Laat minstens 12 uur afkoelen in de koelkast voordat je de ring verwijdert.

Stap 3

rode bessen voor decoratie

  • Meng de puree met de iota carrageen. Meng vervolgens voorzichtig met het verse fruit.

Stap 4

portie en presentatie

  • Haal de cheesecake uit de ring. Verwarm de ring opnieuw als de textuur een beetje plakt.
  • Bestrooi de cheesecake voor het serveren met rode bessen.

Als

wij
samen
iets creëren?

DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS

Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.