Pavlova

Framboos citroen

Door

François Galtier

Ingrediënten

Speciale slagroom UHT 35,1%

500g

Luchtige citroenmeringue 

Eiwit

200g

Suiker

200g

Poedersuiker

100g

Maïzena

40g

Citroensap

10g

Citroenschil

Zoveel als gewenst

Citroenroom

CANDIA opklopbare room 35,1%

100g

Suiker

100g

Gelatine (1/5)

45g

Cream Cheese

300g

CANDIA opklopbare room 35,1%

500g

Citroenschil

2g

Citroensap

20g

Toppings 

Verse frambozen

1000g

Poedersuiker

Zoveel als gewenst

Stap 1

Luchtige citroenmeringue

Klop de eieren op met de suiker. Wanneer het schuim stevig genoeg is, voeg dan de poedersuiker, maïzena en citroensap toe en klop opnieuw.

Weeg ongeveer 130 g meringue af en vorm er een regelmatige bal van. Maak een kuiltje in het midden met een eetlepel en vorm de randen van de meringue naar wens.

Strooi citroenschil over de bovenkant en bak gedurende 3 uur op 90°C.

Stap 2

Citroengeklopte room

Verwarm 100g room met suiker en gelatine. Voeg geleidelijk 300g roomkaas toe, samen met citroenschil en sap. Voeg de resterende room (500g) toe, evenals de rest van de citroenschil en sap. Laat afkoelen tot 4°C en klop op. Vul de meringue met opgeklopte citroenroom.

Stap 3

toppings

Strooi verse frambozen, besprenkeld met poedersuiker, over de bovenkant.

Als

wij
samen
iets creëren?

DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS

Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.