Sesam

koekje

Door

Baptiste Villefranque

Ingrediënten

Extra fijne inwerkboter

100g

Speciale slagroom UHT 35,1%

150g

Sesamkoekje

Bloem

250g

Candia EXTRA bewerkte boter

100g

Poedersuiker

100g

Zout

1g

Eigeel

20g

Slagroom met sakura en rode bonen

Whipping Cream 35%

150g

Sakura en rode bonengebak

50g

Stap 1

sesamkoekje

Meng de ingrediënten tot je een deeg hebt. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en snijd in cirkels van 4 cm doorsnede.

Bestrijk de bovenkant van het koekjesdeeg met water en verdeel de witte sesamzaadjes over de bovenkant. Leg op een siliconen bakplaat en bak 12 minuten op 170°C.

Stap 2

sakura en slagroom van rode bone

Meng de ingrediënten tot een gladde massa. Giet het mengsel in een spuitzak.

Stap 3

montage

Wanneer de cakejes zijn afgekoeld, spuit je de Sakura-crème erop.

Als

wij
samen
iets creëren?

DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS

Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.