« Snack to the Future »

Laat de chocolade zien

Door

Pastry Lions

Ingrediënten

signature creme gourmet uht 40%

94g

Chocolade inspiratie MC

Melkchocolade

429g

Chocolade framboos

429g

Yuzu chocolade

143g

Amandelpoeder

20g

Zout van Guérande

0,8g

Citroenmoes deel I RAVIFRUIT

0,9g

Feuiletine

13g

Citroenmoes deel II RAVIFRUIT

0,11g

Intense chocoladecrème

Melk

225g

CANDIA crème 40%

94g

Eigeel

62g

Rietsuiker

26g

Cacao- en hazelnootkoekjes

CANDIA boter

81g

Poedersuiker 1

24g

Kaneel

0,4g

Zout

2g

Geroosterd hazelnootpoeder (Piemonte)

61g

Poedersuiker 2

13g

Eiwit

14g

Suiker

20g

Cacaopoeder

9g

Deegbloem

75g

Yuzu-saus

Pectine NH

2,3g

Rietsuiker

97g

Sinaasappelpuree RAVIFRUIT

36g

RAVIFRUIT yuzu-puree

36g

Amandelstroop

6g

Passievruchtenazijn

23g

Jam van wilde aardbei

Pectine NH

4,7g

Suiker

132g

Wilde aardbeienpuree RAVIFRUIT

164g

Chocolade espuma

Frambozenpuree RAVIFRUIT

56g

RAVIFRUIT yuzu-puree

15g

Chocolade framboos

61g

Zwarte chocolade

28g

Melk

140g

Roze suikerspin

Suiker

294g

Rode bietenpoeder

12g

Speculooswafel

Melk

125g

Heel ei

125g

Glucosestroop

50g

Bruine suiker (Belgische bruine suiker)

62g

Rietsuiker

62g

Boter

125g

Zout

2g

Vanillepeul

1pc

Kaneel

0,5g

Deegbloem

250g

Stap 1

Chocolade inspiratie MC

  • Smelt en meng de verschillende chocolaatjes.
  • De chocolade tempereren en in de reageerbuisvormpjes doen.
  • Bewaar de chocolade voor het espuma-recept.

Stap 2

Intense chocoladecrème

  • Maak een anglaise met de melk, room, dooiers en suiker.
  • Zeef de anglaise en giet over de pure chocolade.
  • Mix het mengsel tot een emulsie met een dompelmixer.

Stap 3

Cacao- en hazelnootkoekjes

  • Meng de zachte boter met de poedersuiker 1, kaneel en zout met een spatel.
  • Meng het hazelnootpoeder met de poedersuiker 2 en schep dit door het botermengsel.
  • Klop het eiwit stijf met de suiker en vouw dit door het vorige mengsel.
  • Roer de bloem en cacaopoeder erdoor.
  • Vorm de koekjes met een koekjessnijder en leg ze in de koelkast om te rusten.
  • Ongeveer 6 tot 8 minuten bakken op 170°C

Stap 4

Yuzu-saus

  • Meng de pectine met de suiker.
  • Verwarm de vloeistoffen en roer het suiker-pectinemengsel erdoor.
  • Breng aan de kook.

Stap 5

Jam van wilde aardbei

  • Meng de pectine met de suiker.
  • Verwarm de vloeistoffen en roer het suiker-pectinemengsel erdoor.
  • Breng aan de kook.

Stap 6

Chocolade espuma

  • Breng de vruchtenmoes aan de kook en giet het over de pure chocolade.
  • Laat de chocolade smelten en meng met een staafmixer.
  • Voeg de melk toe en mix met de staafmixer.
  • Giet in de fles espuma en plaats 1 bol gas.

Stap 7

Roze suikerspin

  • Voeg het bietenpoeder toe aan de suiker, voeg een beetje water toe en meng.
  • Laat de suiker drogen en poeder opnieuw.
  • Giet in de hete suikerspinmachine om de suikerspin te maken.

Stap 8

Speculooswafel

  • Verwarm de melk tot 40°C.
  • Smelt de boter.
  • Voeg alle ingrediënten behalve de bloem toe aan de melk.
  • Meng goed met een garde.
  • Voeg als laatste de bloem toe.
  • Bak in een fijn wafelijzer.

Als

wij
samen
iets creëren?

DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS

Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.