Traditionele

pannenkoeken

Door

Johanna Le Pape

Ingrediënten

Extra fijne inwerkboter

87g

Crème multi-gebruik UHT 30%

160g

Pannenkoekendeeg

Bloem

250g

Melk

500g

Ei

4

Suiker

10g

Candia Professional Extra taste Incorporation Butter

50g

Zout

1g

Zoute karamelsaus

Suiker

55g

Candia Professional Cook&Whip cream

160g

Fleur de sel

1g

Vanillepeul

1

Candia Professional Extra taste Incorporation Butter

37g

Stap 1

Pannenkoekendeeg

 

Meng de suiker en het zout met de eieren. Voeg de bloem toe. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en blijf roeren. Voeg de Candia Professional Extra taste Incorporation Butter . Laat het 1 uur rusten. Giet vervolgens het beslag in een pan en bak de pannenkoek aan beide kanten.

Stap 2

Zoute karamelsaus

 

Breng de room, het zout en de vanillezaadjes samen aan de kook. Maak een donkere bruine karamel met de suiker. Voeg het hete mengsel van Candia Professional Cook & Whip cream en roer. Laat op middelhoog vuur 5 minuten sudderen. Zeef en meng met de Candia Professional Extra taste Incorporation Butter . Laat 1 uur in de koelkast rusten.

Als

wij
samen
iets creëren?

DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS

Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.