Chocolade & Amandel
Taart

Door
Ingrediënten

Traditionele ongezouten boter
100g

Speciale slagroom UHT 35,1%
320g
Shortbread cacao
Ganache van pure chocolade
Amandelpraliné
Stap 1
shortbread cacao
Meng in een keukenrobot de bloem, suiker, cacao en het zout totdat alles goed gemengd is. U kunt deze stap ook met een deegmes uitvoeren.
Voeg de boter toe en pulseer totdat het mengsel kruimelig wordt en lijkt op grof meel, ongeveer 15 pulsen. Voeg het ei toe en blijf pulseren totdat het deeg niet meer droog is en begint samen te klonteren (10–15 seconden).
Pulseer niet totdat er een deegbal ontstaat: het deeg moet de vorm van kruimels hebben OF plaats een stukje deeg tussen uw vingers; het deeg moet plakken zonder kruimelig of droog te zijn.
Vorm een deegbal. Het mag niet plakken. Druk het deeg lichtjes plat met de palm van uw hand om een dikke schijf te vormen. Wikkel het in plasticfolie en plaats het minimaal 1 uur in de koelkast. U kunt het 1 maand invriezen of 3 dagen in de koelkast bewaren.
Stap 2
Ganache van pure chocolade
Breng de room aan de kook. Giet in een kom de chocolade en de invert suiker. Wanneer de room begint te koken, voeg langzaam de chocolade toe en meng voorzichtig zonder lucht in de ganache te kloppen. Meng met een blender tot een homogeen mengsel.
Stap 3
Amandelpraliné
Haal het deeg uit de koelkast en laat het een paar minuten op het werkblad rusten zodat het zacht wordt. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van 22 cm en plaats het vervolgens in een tartelettevorm.
Verwijder indien nodig overtollig bloem van het oppervlak. Snijd met een mes de randen van de deegcirkel zodat het in de tartelettevorm past. Bedek de bovenkant van de tartelettevorm met plasticfolie en plaats ongeveer 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C en plaats de tartelettevorm in het midden van de oven.
Bak gedurende 16 minuten. Laat de taartbodem afkoelen. Verdeel de amandelpraliné over de taartbodem, verdeel daarbovenop de ganache en zet 30 minuten in de koelkast. Voeg geroosterde amandelen en hazelnoten toe als topping.
Als
wij
samen
iets creëren?
DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS
Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.
