ZEN

MOCHI

Door

François Galtier

Ingrediënten

150g

Volle melk

100g

Speciale slagroom UHT 35,1%

250g

Mochideeg

Plakkerige rijstebloem

150g

Poedersuiker

120g

Citroensap

60g

Water

150g

Maïzena

SQ

Groene thee- en citroenvulling

Volle melk CANDIA

100g

Groene thee bladeren

20g

Cream Cheese CANDIA

150g

Poedersuiker

30g

CANDIA opklopbare room 35,1%

250g

Citroenschil

2.5g

Citroensap

20g

Decoratie

Cacaoboter

100g

Witte voedselkleurstof

SQ

Zwarte voedselkleurstof

SQ

Candia Professional Whipping cream

80g

Zilverpoeder

SQ

Stap 1

Mochideeg

Klop de ingrediënten door elkaar en breng aan de kook in de magnetron. Het mengsel moet elastisch en plakkerig zijn. Strooi maïszetmeel op een werkblad en leg daar het mochideeg op.

Stap 2

Groene thee- en citroenvulling

Verwarm een beetje volle melk en laat de groene theebladeren daar 15 minuten in trekken. Verwijder de theebladeren en voeg de rest van de volle melk toe om de juiste verhouding te krijgen. Bewaar deze geinfuseerde melk in de koelkast tot gebruik. Mix de roomkaas met de koude geinfuseerde melk en poedersuiker tot een romige textuur. Voeg een beetje koude slagroom toe en klop tot je een slagroomtextuur krijgt. Mix met citroensap en -rasp. Vul de vormen ermee. Silikonen mal bol 26 en vries het in.

Stap 3

decor 

Smelt de cacaoboter en en mix het eerste deel met witte voedselkleurstof en het andere deel met zwarte voedselkleurstof. Mix de twee gekleurde cacaoboters door elkaar en pas de verhoudingen van elke kleur aan om een lichtgrijze kleur te krijgen. Gebruik het zilverpoeder als laatste.

Stap 4

Montage

Wanneer het mochideeg nog warm is, verdeel het in bolletjes van ongeveer 15 g en bedek het oppervlak van de bolletjes met maïszetmeel. Plaats de bevroren vulling in het midden en sluit het deeg erover door de zijkanten naar het midden te brengen. Wanneer de vulling gedeeltelijk ontdooid is, vorm je het deeg met je vingers tot een steenvorm. Gebruik een tandenborstel om vlokjes grijze cacaoboter aan te brengen en werk af met zilverpoeder om het mochi een lichte glans te geven.

Als

wij
samen
iets creëren?

DE BRIGADE VAN FIJNPROEVERS

Sluit je aan bij de Brigade van Fijnproevers om vrij toegang te krijgen tot tientallen recepten en andere inspirerende tools, gecreëerd door professionals, voor professionals.